COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kladdkaka med vit choklad och saffran

Recept på en barnsligt god och enkel kladdkaka med julig smak från saffran.

omkring 10 - 12 bitar

Lyckas lätt 30 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kladdkaka med vit choklad och saffran

Kladdkaka:

100 g smör
100 g vit choklad
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl

Till servering:

3 dl vispgrädde
1 tsk apelsinskal

preparation

Förberedelse

1

Du behöver

Smör och ströbröd till formen.

2

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader.


Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter ca 24 cm i diameter.


Smält smöret i en kastrull. Grovhacka chokladen och tillsätt tillsammans med saffransarom. Dra kastrullen från sidan och rör tills chokladen smält.


Knäck ner äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Rör ner smörblandningen och till sist mjölet, lite i taget under omrörning.


Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt den svalna ordentligt och lägg upp på ett fat. 
Vispa grädden fluffig och toppa med finrivet apelsinskal. Servera till kakan.
 

3

Tips

Grädda kakan i 20 minuter om du gillar en riktigt kladdig kaka, låt annars kakan grädda ytterligare i några minuter.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten