COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Kladdkakedonuts

recipe-Kladdkakedonuts

Är det kladdkaka eller är det donuts? Den här kladdkakan som är formad som donuts och som toppas med en härligt färgglad frosting, är inte bara roliga att baka utan också försvinnande goda!

Ca 8 - 10 portioner

Lyckas lätt 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kladdkakedonuts

Kladdkaka:

200 g smör
3 dl strösocker
1 dl farinsocker
4 st ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao

Frosting:

150 g mjukt smör rumstempererat
150 g färskost
1 dl florsocker (kan uteslutats)
Efter behov Dr. Oetker gelfärg blå och röd eller valfri kulört.
Efter behov Dr. Oetker Queen mix

Förberedelse

Förberedelse

1

Kladdkaka:

Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme). Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna bara precis tills allt gått ihop till en tjock och jämn smet. Täck din form med bakplåtspapper och häll upp din smet i den. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Det är olika från ugn till ugn med den ska vara färdig i kanterna och kladdig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet, minst 3 timmar innan du stansar ut donuts och dekorerar dem.

2

Frosting:

Vispa smör och färskost till en fluffig smet. Dela upp frostingen i lika många skålar som du vill ha färger och färga varje frosting i varsinn färg. Stansa ut donut-formade kakor från kladdkakan och bre på frosting. Garnera med strössel och servera direkt eller förvara i kylskåpet!