COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Klassisk Sachertårta

Ett klassiskt recept på Sachertårta med en tjock och krämig glasyr på toppen.

8 - 9 bitar

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Klassisk Sachertårta

Chokladkaka:

100 g mörk chokad hackad hackad
100 g smör osaltat osaltat
1 st Vaniljstänger frön från frön från
5 st ägg
125 g socker
100 g vetemjöl
3 dl aprikosmarmelad eller apelsinmarmelad eller apelsinmarmelad

Topping & dekoration:

50 g smör
2 msk vispgrädde
3 msk florsocker
150 g mörk chokad finhackad finhackad
Efter behov Silverpärlor

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Skrapa fröna ur vaniljstången. Smält hackad choklad, smör och vanilj i en skål över vattenbad. Separera äggen i vitor och gulor. Ta bort chokladen från vattenbadet och rör ner äggulorna i chokladblandningen.

3

Vispa äggvitorna till vitt skum med elvisp. Tillsätt socker lite åt gången och vispa det hårt. Vispa försiktigt i 1/4 av vitorna i chokladblandningen och sedan ytterligare 1/4. Vänd sedan ned de resterande vitorna i chokladblandningen med en slickepott.

4

Sikta över mjölet lite i taget och vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i en smord springform.

5

Grädda kakan i 30-40 minuter. Låt svalna på galler. När den svalnat, lossa sidorna på springformen och tag försiktigt ur kakan. Vänd den upp och ner. Skär igenom den med en brödkniv, fiskelina el. dyl., så du får två kakbottnar.

6

Bred 1 dl marmelad på den nedersta botten och lägg den andra botten ovanpå. Bred ut resten av marmeladen på sidorna och toppen av kakan.

7

Chokladglasyr

Smält smör tillsammans med grädde och florsocker utan att det börjar koka. Tillsätt den finhackade chokladen och rör till en slät smet. Blandningen får inte koka! Ställ kakan på ett galler med bakplåtspapper under. Häll glasyren på toppen av kakan, bred ut med slickepott så det rinner ner och täcker sidorna.

8

Låt glasyren stå och stelna under en timmes tid. Flytta sen över den till ett kakfat med hjälp av en tårt- eller stekspade. Dekorera med silverkulor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten