COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kokos och Limepannacotta

Recept på en krämig och frisk dessert. Denna italienska klassiker har vi smaksatt med lime och kokos.

4 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kokos och Limepannacotta

Ingredienser:

1 dl vispgrädde
0,4 l kokosmjölk (en burk)
0,75 dl socker
1 st lime
1 Förp. Dr. Oetker Vaniljaroma
25 g Dr. Oetker Vegegel (1 påse)
omkring 1 - 2 krm Dr. Oetker Hushållsfärg grön (vid behov)
1 burk persikor eller annan färgglad frukt

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda grädde, kokosmjölk, socker och vaniljaroma i en kastrull. Tvätta limen i hett vatten och riv skalet. Pressa ur saft och tillsätt detta.

2

Vispa ned vegegelen och hetta upp under konstant vispning, koka inte. Så snart det börjar sjuda, ta av kastrullen från plattan och tillsätt eventuellt några droppar grön karamellfärg. Droppa färgen i en tesked först så det inte blir för mycket.

3

Häll upp pannacottan i 4 portionsskålar och ställ i kyl att stelna, minst 2 timmar.

4

Dekorera strax innan servering med vacker frukt och valfritt strössel.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten