COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kokoskaka

Recept på mjuk och saftig kaka med vit kristyr och julröd dekoration.

omkring 12 - 15 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kokoskaka

Kaksmet:

250 g smör
2,5 dl socker
4 st ägg
omkring 1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 msk vispgrädde
2 dl kokosflingor
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
4,5 dl vetemjöl

Dekoration:

1 st Kristyr vit
omkring 50 g Dr. Oetker Cocktailbär röda
1 - 3 msk Dekoration jordgubbssmak

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj en sockerkaksform och bröa den med riven kokos eller ströbröd.

2

Rör smör och socker vitt och poröst. Rör ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kokosflingor och vänd försiktigt ned det i smeten. Tillsätt grädde och citronarom.

3

Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 50 - 60 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

4

Låt kakan svalna. Dekorera med Kristyr, Cocktailbär och Jordgubbskulor.