COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kokosmakroner

Recept på klassiskt franskt bakverk, som här fått en twist med kokos istället för mandel, och utan fyllning.

omkring 8 - 10 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kokosmakroner

Ingredienser:

2 st äggvitor
2 dl florsocker
omkring 0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljarom
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 dl kokosflingor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa äggvitorna till vitt skum i en ren bunke. Tillsätt florsockret, lite i taget under fortsatt vispning. Tillsätt vaniljarom och vaniljsocker och vispa tills massan är fast. Vänd ner kokos i smeten.

2

Använd två teskedar och klicka ut små toppar av massan på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter i 125 grader med varmluft, 150 grader utan.

3

Förvara kakorna i en tät burk när de svalnat.

TIPS: Garnera kakorna med Mandelsplitter innan gräddning!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten