COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Konfektbitar

Recept på hemgjort julgodis, som är gott både till glöggen eller efter mäktig julmat.

omkring 25 - 30 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Konfektbitar

Ingredienser:

50 g smör
4 dl socker
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
50 g Mandelspån
50 g Dr. Oetker Apelsinskal
50 g Dr. Oetker Suckat
75 g Korinter

Dekoration:

400 g choklad (ljus)
omkring 1 - 3 msk Silver 4-mix
En nypa Silverpärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smör och socker i en kastrull på låg värme. Koka sedan under omrörning i cirka tio minuter tills sockret har en ljusbrun ton.Tillsätt hasselnötter, mandelspån, apelsinskal, suckat och korinter. Rör om ordentligt.

2

Häll massan på bakplåtspapper och bred till en jämn massa. När blandningen svalnat något, skär ut fyrkanter med vass kniv. Vänta inte tills kakan stelnat helt.

3

Smält choklad över vattenbad. Ringla chokladen över bitarna med en sked eller pensel. Dekorera med strössel i olika former.

4

Förvara bitarna kallt en stund innan servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten