COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Konfektbitar

Recept på hemgjort julgodis, som är gott både till glöggen eller efter mäktig julmat.

Ca 25 - 30 styck

Lite träning krävs 40 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Konfektbitar

50 g smör
4 dl socker
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade
50 g Mandelspån
50 g Dr. Oetker Apelsinskal
50 g Dr. Oetker Suckat
75 g Korinter

Dekoration:

400 g choklad (ljus)
ca 1 - 3 msk Dr. Oetker Silver 4-mix
En nypa Dr. Oetker Silverpärlor

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Smält smör och socker i en kastrull på låg värme. Koka sedan under omrörning i cirka tio minuter tills sockret har en ljusbrun ton.Tillsätt hasselnötter, mandelspån, apelsinskal, suckat och korinter. Rör om ordentligt.

2

Häll massan på bakplåtspapper och bred till en jämn massa. När blandningen svalnat något, skär ut fyrkanter med vass kniv. Vänta inte tills kakan stelnat helt.

3

Smält choklad över vattenbad. Ringla chokladen över bitarna med en sked eller pensel. Dekorera med strössel i olika former.

4

Förvara bitarna kallt en stund innan servering.