COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Kryddkaka med äpple och dadlar

I detta julrecept hittar du en saftig kryddkaka som får sina goda smaker från bla pepparkakskryddor, dadlar och hasselnötter. Görs med fördel dagen innan den ska avnjutas!

1 springform

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Kryddkaka med äpple och dadlar

Ingredienser:

250 g smör
3 dl socker
3 st ägg
2,5 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
25 g Pepparkakskryddor (1 påse)
1 st äpplen (i små tärningar)
100 g hackade dadlar (eller fikon)
50 g Dr. Oetker Hasselnötter hackade

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk i smeten.

2

Ha till sist i äpple, dadlar och nötter. Häl smeten i smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda i 175°C ca 1 timme. Känn med sticka att kakan är färdig.

3

Låt kakan stå någon dag innan den avnjutes i tunna skivor. Kakan håller sig minst en vecka i rumstemperatur men går också bra att frysa.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten