COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lakrits-och blåbärsmaränger

Recept på en klassiker, som här fått en modern touch.

omkring 12 styck

Lyckas lätt 160 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lakrits-och blåbärsmaränger

Ingredienser:

4 st äggvitor
2 dl strösocker
1 msk lakritspulver
2 msk Naturlig dekoration Blåbär
1 msk lakritssirap (valfritt)

preparation

Förberedelse

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa upp äggvitor, strösocker och lakritspulver i en rostfri bunke över vattenbad. Vispa tills alla kristaller smält, ca 60 grader. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa till marängen svalnat. Vänd ner blåbär och eventuellt lakritssirap i marängsmeten och spritsa eller klicka ut tolv maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 1,5 timme. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen några timmar efteråt.