COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lakrits och hallonrulltårta

Recept på en saftig rulltårta med smak av både lakrits, vanilj och bär.

omkring 12 portioner

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lakrits och hallonrulltårta

Rulltårta:

3 st ägg eller 4 små
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl

Fyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
omkring 2 tsk lakritspulver (beroende på hur stark lakrits-smak man vill ha)
2 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 dl hallonsylt
1 dl blandade bär, t. ex blåbär, hallon och jordgubbar eller valfria bär.

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 220 grader. Täck en högkantad plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned mjölet och rör försiktigt samman smeten. Blanda inte mer än nödvändigt. Häll smeten i plåten och bred ut den över bakplåtspappret, ca 30 x 40 cm. Grädda i ca 5 minuter tills översidan får en gyllene färg. Strö några msk socker på ett nytt bakplåtspapper och tippa upp den nygräddade rulltårtan på detta. Låt rulltårtan kallna under långpannan.

2

Blanda tårtmousse med mjölk och vispa med elvisp i ca 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Tillsätt lakritspulver och vispa ytterligare en minut. Vispa grädden och vänd ned florsockret. Blanda samman grädden med tårtmoussen.

3

Täck rulltårtsbotten med hallonsylt när den svalnat. Bred på lakritsmousse och strö över bären. Rulla ihop tårtan med skarven neråt. Förvara kallt till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten