Flag

Lakrits och hallontårta

cirka 20 bitar
Mellan
120 minuter
En mjuk lakritstårta med fyllning av söt och syrlig halloncurd och krispiga hallonmaränger. Smaka av smeten och grädden för att få den styrka på lakritssmaken som du önskar.
Ingredienser
Tillagning
Tips om recept
Marängerna och halloncurden går utmärkt att göra någon eller några dagar innan. Förvara marängerna torrt i rumstemperatur och curden i en lufttät burk i kylskåpet.
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Tårtbottten
4 stägg medium
4 dlströsocker
65 gsmör
1 dlmjölk
2,5 tskDr. Oetker Bakpulver
4 dlvetemjöl
cirka 1 - 2 msklakritspulver
1 dropparDr. Oetker Hushållsfärg svart tills smeten blir mörkgrå
Fyllning (Halloncurd)
250 gfrysta hallon frysta
0,5 dlströsocker
0,5 stcitroner (saften)
25 gsmör
0,5 mskmaizena
2 stäggulor
Maräng och topping
4 stäggvitor
2 dlströsocker
1 krmättiksprit
1 Förp.Naturlig dekoration hallon
1 tskDr. Oetker Hushållsfärg röd
3 dlvispgrädde
Efter behovlakritspulver
0,5 - 1 tskDr. Oetker Hushållsfärg svart eller efter behov

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg svart  tills smeten blir mörkgrå
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg röd
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg svart eller efter behov
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en fyrkantig springform (24 cm).

2

Vispa ihop ägg och socker pösigt och ljust i en stor skål.

3

Smält smöret och häll i mjölken.

4

Blanda ihop bakpulver och mjöl i en separat skål. Blanda ned både mjölk- och mjölblandningen i äggvispet.

5

Tillsätt lakritspulvret och smaka av. Addera svart hushållsfärg för att få en mörkgrå färg på smeten, häll sedan upp i springformen.

6

Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min (kolla med provsticka att den är gräddad). Låt tårtbotten vila i formen några minuter innan den vänds upp på fat för att svalna helt.

7

Halloncurd: Lägg hallonen i en kastrull och låt dem koka sönder. Sila hallonen genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna. Mosa lite extra och se till att få med all hallonvätska och fruktkött. Koka upp hallonpurén med socker, citronsaft och smör. Ta lite av hallonpurén att röra ut maizenan med, och häll sedan detta tillbaka i kastrullen och koka under omrörning tills purén börjar tjockna. Stäng av plattan så curden slutar koka och vispa i äggulorna.

8

Maränger: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker och ättika, och fortsätt vispa till ett hårt fast skum. Vispa i röd hushållsfärg till önskad intensitet, och vänd ner en ask Naturlig dekoration hallon. Klicka eller spritsa ut ca 40 st maränger på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 1,5 h utan att öppna luckan. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i minst 1 h.

9

Montering: Dela tårtbotten horisontellt i två delar. Bred ut halloncurden på undre delen av botten och lägg andra bottendelen ovanpå. Vispa grädden fast, färgsätt med svart hushållsfärg och addera lakritssmak med hjälp av lakritspulver. Bred ut grädden jämnt över tårtan och dekorera med hallonmarängerna.

Tips om recept

  • Marängerna och halloncurden går utmärkt att göra någon eller några dagar innan. Förvara marängerna torrt i rumstemperatur och curden i en lufttät burk i kylskåpet.