Koka upp smör, socker, glykos och grädde i en tjockbottnad kastrull. Rör hela tiden. Låt blandningen småkoka tills smeten når 120 grader, det tar 30-45 minuter. Rör om då och då under kokningen.
Har man ingen hushållstermometer kan man göra kulprov när smeten börjar bli tjock och mörknat lite. Kulprov gör man genom att hälla lite av massan i ett glas med iskallt vatten. Går det att forma en kula är smeten klar.
När smeten kokat klart tillsätts lakritspulver. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper. Släta ut ytan med palett eller sked. Ställ formen i kylskåpet i minst ett dygn.
Skär konfekten i fyrkanter, 3 x 3 cm. Använd en skarp, oljad kniv. Förvara dem i lufttät burk i kylskåpet.
Liknande recept
Godis
Godis
Godis
Godis
Godis
Godis
Godis
Tillagning:80 minuterMellan cirka 18 bitar