COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lakritsmakroner med vit choklad och citrontryffel

För den smakmedvetna kommer här ett recept på en lite modernare kusin till den klassiska Sarah Bernhard-bakelsen!

omkring 16 - 18 styck

Avancerat 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lakritsmakroner med vit choklad och citrontryffel

Chokladtryffel:

1 st Gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 tsk Dr. Oetker Citronarom
200 g vit choklad grovhackad grovhackad

Lakritsmakroner:

200 g mandelmassa
3 dl florsocker
ca 3 - 4 tsk lakritspulver
1 st äggvita

Överdrag:

200 g vit choklad grovhackad grovhackad

Dekoration:

ca 2 - 3 msk Dr. Oetker Lakritsflakes eller kakaopulver eller kakaopulver

Förberedelse

Förberedelse

1

Lägg gelatinbladet i blöt ca 10 min i kallt vatten. Blanda grädde och citronarom i en kastrull och värm tills massan nästan kokar. Ta bort kastrullen från spisen. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och rör ned det i grädden. Rör om tills gelatinet löst sig. Häll gräddblandningen över den vita chokladen och rör om tills chokladen smält. Rör till en slät smet. Täck massan med plastfolie och ställ i kylskåpet i minst 4 timmar.

2

Lakritsmakroner: Riv mandelmassan. Blanda med florsocker, lakritspulver och äggvita i en skål. Knåda till en slät smet och låt vila i kylen i en timme. Sätt ugnen på 175 grader.

3

Forma mandelsmeten till små kulor, ca 6 cm i diameter. Lägg kulorna på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till kakorna så de blir ca 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter tills de får en gyllene färg. Låt svalna på galler.

4

Vispa den kalla chokladkrämen med elvisp tills den är luftig. Fördela smeten på makronerna med en kniv och gör en liten kupol av choklad. Ställ kakorna i kylskåpet en stund.

5

Smält chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från plattan innan den smält helt och rör om tills chokladen är slät och har rumstemperatur. Doppa kakorna i choklad så de täcks helt. Pudra ev. lite kakao över kakorna innan de stelnar, eller strö saltlakritsflakes över kakorna om du vill ha extra mycket lakritssmak!

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten