COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lemon Melba Cheesecake

Recept på Cheesecake, även kallad amerikansk ostkaka, med smak av citron och hallon. En efterrätt som fungerar lika bra istället för tårta.

Ca 8 bitar

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lemon Melba Cheesecake

Hallonsås:

200 g frysta hallon färska eller frysta
¼ dl florsocker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Botten:

200 g digestivekex
80 g smör

Fyllning:

3 st Gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
200 g färskost tex Philadelphiaost
1 ½ dl strösocker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom

Förberedelse

Förberedelse

1

Hallonsås:

Kör hallon, florsocker och citronarom i en mixer. Sila bort kärnorna om du vill.

2

Botten:

Krossa kexen med mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ botten i kylen ca 15 minuter.

3

Fyllning:

Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden. Rör om tills gelatinet löst sig helt.

4

Blanda samman vaniljsocker, färskost och socker. Tillsätt den något avsvalnade gelatin-gräddblandningen.

5

Vispa resten av grädden och vänd ned den i smeten. Häll smeten över kexbotten. Skeda lite av hallonsåsen över kakan och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 4 timmar. Servera kakan med resten av hallonsåsen.