Flag

Lumumba, dubbla romkakor

cirka 25 styck
Mellan
60 minuter
Recept på ljuvlig småkaka med härlig chokladfyllning.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
4 dlvetemjöl
0,5 dlDansukker Mörkt Muscovadosocker
1 tskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskkakao
1 stägg
150 gsmör
Fyllning
50 gsmör (osaltat)
1 dlDansukker Råsocker Flor
cirka 1 tskDr. Oetker Romarom
100 gchoklad smält
Garnering
100 gmörk chokad
1 mskmatolja
En nypaSilverpärlor

Visa produkter

1

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter.

2

Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna på en plåt med bakplåtspapper ovh grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.

3

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.

4

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa de resterande kakorna i chokladen. Ställ på galler. Strö silverkulor på kakorna innan chokladen stelnat. Lägg de garnerade kakorna ovanpå kakorna med fyllning. Förvara svalt.