COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lumumba, dubbla romkakor

Recept på ljuvlig småkaka med härlig chokladfyllning.

omkring 25 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lumumba, dubbla romkakor

Kaksmet:

4 dl vetemjöl
0,5 dl Dansukker Mörkt Muscovadosocker
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk kakao
1 st ägg
150 g smör

Fyllning:

50 g smör (osaltat)
1 dl Dansukker Råsocker Flor
omkring 1 tsk Dr. Oetker Romarom
100 g choklad smält

Garnering:

100 g mörk chokad
1 msk matolja
En nypa Silverpärlor

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter.

2

Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna på en plåt med bakplåtspapper ovh grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.

3

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.

4

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa de resterande kakorna i chokladen. Ställ på galler. Strö silverkulor på kakorna innan chokladen stelnat. Lägg de garnerade kakorna ovanpå kakorna med fyllning. Förvara svalt.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten