COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lussegömmor

Recept på saffransgömmor fyllda med härlig vaniljkräm. Ett alternativ till vanlig lussekatt.

omkring 25 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lussegömmor

Deg:

25 g jäst
100 g smör
2,5 dl mjölk
1 st ägg
1 dl socker
1 krm salt
1 msk Dr. Oetker Saffransarom
omkring 8 dl vetemjöl

Fyllning och pensling:

1 påse Dr. Oetker Vaniljkräm
1 - 3 msk smält smör
omkring 2 - 3 msk socker
4 dl mjölk

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och saffransarom och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör tills jästen löst sig.

2

Tillsätt ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen rejält, för hand eller med degmaskin. Låt jäsa ca 40 minuter. Förbered under tiden vaniljkrämen: Vispa vaniljkrämen med mjölken 1 minut med elvisp, och låt sen vila i kylskåp 20 minuter innan användning.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en stor, fyrkantig kaka. Ta med mått ut rundlar, ca 9 cm i diameter. Är måttet man har för litet kan man ta ut lite tjockare rundlar och kavla ut dem efteråt till önskad storlek.

4

Lägg en klick vaniljkräm på varje rundel och nyp ihop bullarna till små knyten. Lägg dem med skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa väl.

5

Grädda i 250 grader, mitt i ugnen i ca 10 minuter. Pensla de gräddade bullarna med smält matfett och vänd dem genast i strösocker.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten