Flag

Lyxig Banantårta

14 bitar
Mellan
80 minuter
Recept på banantårta, ibland även kallad bananza. Ett lyxigt mellanting mellan paj och tårta.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
2,25 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 dlsocker
En nypasalt
1 stäggulor
1 mskmjölk
75 gsmör rumsvarmt
50 gfinmald mandel
Fyllning
4 - 5 stbananer
2 stägg
1 mskvarmt vatten
0,5 dlsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
0,5 dlvetemjöl
0,5 dlpotatismjöl
1 påseMandelspån (50 g)
1 - 2 mskcitronsaft

Visa produkter

Picture - Mandelspån (50 g)
1

Botten

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt socker, salt, äggula och mjölk. Tillsätt mandel och smör. Knåda samman till en deg. Låt stå i kylen i ca 30 min. Tryck ut degen i en smord och bröad springform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Grädda botten 200 grader i ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.

2

Fyllning

Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaft och 1 msk socker. Lägg bananerna på degbotten.

3

Separera äggulor och vitor. Vispa samman äggulorna med hett vatten. Tillsätt drygt hälften av sockret och vaniljsockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du har en krämig massa. Vispa upp äggvitan och tillsätt resten av sockret tills du har en glänsande massa. Blanda äggulemassan med äggvitan. Blanda mjöl och potatismjöl och vänd försiktigt ned det i äggsmeten. Bred blandningen över bananerna och jämna ut smeten. Strö mandelspån över. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna lite, klar att servera!