Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt socker, salt, äggula och mjölk. Tillsätt mandel och smör. Knåda samman till en deg. Låt stå i kylen i ca 30 min. Tryck ut degen i en smord och bröad springform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Grädda botten 200 grader i ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaft och 1 msk socker. Lägg bananerna på degbotten.
Separera äggulor och vitor. Vispa samman äggulorna med hett vatten. Tillsätt drygt hälften av sockret och vaniljsockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du har en krämig massa. Vispa upp äggvitan och tillsätt resten av sockret tills du har en glänsande massa. Blanda äggulemassan med äggvitan. Blanda mjöl och potatismjöl och vänd försiktigt ned det i äggsmeten. Bred blandningen över bananerna och jämna ut smeten. Strö mandelspån över. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna lite, klar att servera!
Liknande recept
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tårtor och bakelser
Tillagning:80 minuterMellan 14 bitar