COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lyxig Banantårta

Recept på banantårta, ibland även kallad bananza. Ett lyxigt mellanting mellan paj och tårta.

14 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxig Banantårta

Botten:

2,25 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl socker
En nypa salt
1 st äggulor
1 msk mjölk
75 g smör rumsvarmt
50 g finmald mandel

Fyllning:

4 - 5 st bananer
2 st ägg
1 msk varmt vatten
0,5 dl socker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 påse Mandelspån (50 g)
1 - 2 msk citronsaft

preparation

Förberedelse

1

Botten

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt socker, salt, äggula och mjölk. Tillsätt mandel och smör. Knåda samman till en deg. Låt stå i kylen i ca 30 min. Tryck ut degen i en smord och bröad springform, ca 26 cm i diameter. Nagga degen med gaffel. Grädda botten 200 grader i ca 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.

2

Fyllning

Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaft och 1 msk socker. Lägg bananerna på degbotten.

3

Separera äggulor och vitor. Vispa samman äggulorna med hett vatten. Tillsätt drygt hälften av sockret och vaniljsockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du har en krämig massa. Vispa upp äggvitan och tillsätt resten av sockret tills du har en glänsande massa. Blanda äggulemassan med äggvitan. Blanda mjöl och potatismjöl och vänd försiktigt ned det i äggsmeten. Bred blandningen över bananerna och jämna ut smeten. Strö mandelspån över. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna lite, klar att servera!