COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lyxig lakritskola

Recept på en len, fantastiskt god lakritskola, där vi tillsatt Lakritspulver för att få den härliga lakritssmaken. För mer smak, tillsätt mer pulver!

omkring 60 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxig lakritskola

Ingredienser:

100 g smör rumsvarmt
2,5 dl strösocker
omkring 1 - 2 msk lakritspulver
3 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
3 msk Dr. Oetker flytande glykos
0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 krm salt

preparation

Förberedelse

1

Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omröring i 3-5 minuter till gyllenbrun färg. Tillsätt lakritsextrakt, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kul-provet eller är 124 grader, ca 20 min.

2

Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20*25 cm. Låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.

3

Kulprovet

Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten