COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Lyxiga Makroner

20-25 st

20 - 25 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Lyxiga Makroner

Kaksmet:

100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
3 dl florsocker
3 st äggvitor (rumstempererade)
0,75 dl socker
1 - 2 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg röd (alt. 1-2 msk kakao)

Jordgubb/Rabarberfyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk
2 msk rabarbersaft (outspädd)

Fläder-Vaniljfyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
2 msk fläderblomssaft (outspädd)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Mixa mandlar och florsocker i matberedare till mandlarna är helt finmalda. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en fast smet. Vänd ned mandelsockret och blanda samman till en slät smet. Vänd till sist ned siktad kakao eller röd hushållsfärg i äggmassan. Mängden färg / kakao beror på hur stark färg man vill ha på kakorna.

2

Fyll massan i spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut makronerna på en pappersklädd plåt.

3

Grädda ca 20 minuter i 160 grader varmluft. Låt makronerna svalna något.

4

Fyllning: Vispa samman tårtmousse med mjölk och outspädd saft. Vispa ca 2 minuter med elvisp. Fyll moussen i en spritspåse och spritsa fyllningen på hälften av kakorna. Lägg andra ihop med andra hälften av kakorna.

5

TIPS: En sats makroner räcker till en av fyllningarna. Vill man göra båda sorterna får man göra två satser makronsmet, en med kakao och en med röd färg.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten