COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Macarons

recipe-Macarons

Recept på makroner, eller macarons på franska är en söt liten kaka som kan varieras i det oändliga. Här visar vi vårt sätt att baka dem.

Ca 10 - 12 styck

Avancerat 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Macarons

Macarons:

110 g Mandelspån
170 g florsocker
3 st äggvitor
2 msk strösocker
ca 2 - 4 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd

Chokladmousse:

1 påse Dr. OetkerTårtmousse Chokladsmak
2 ½ dl mjölk

Förberedelse

Förberedelse

1

Mal mandeln till mandelmjöl.

2

Sätt ugnen på 150 grader.

3

Vispa äggvitorna på låg hastighet och sedan öka. Häll ned strösockret i omgångar så det blir en toppig äggvita

4

Blanda försiktigt ned den malda mandeln, florsocker och vaniljsocker. Droppa i några droppar hushållsfärg i taget, till önskad nyans. Spritsa sedan ut smeten på en bakform stora som 5-kronor.

5

Låt kakorna vila i ca 15 min för att förhindra sprickor. Grädda kakorna längst ned i ugnen i ca 12 min.

6

Dra sedan bort bakplåtspappret och låt kakorna svalna och vila i 15 min. Blanda Dr. Oetker Tårtmousse med mjölk, och vispa till fast konsistens. Spritsa ut chokladmoussen på hälften av kak-halvorna. Tryck sedan ihop ena halvan med kräm med en halva utan kräm. Färdigt!