Flag

Makroncupcakes med hallon

cirka 12 - 14 styck
Mellan
60 minuter
I detta recept har vi kombinerat två av våra favoriter, cupcake och makroner. Som grädde på moset toppar vi detta med en krämig jordgubbsmousse. Är det någon som kan motstå detta?
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
100 gmjukt smör
1,5 dlsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 stägg
2,5 dlvetemjöl
2 tskDr. Oetker Bakpulver
1 dlmjölk
4 stmakroner
1,5 dlfrysta hallon
Garnering
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2,25 dlmjölk
1,5 dlvispgrädde (kan uteslutas)
cirka 2 - 3 mskLove 4-mix

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
1

Gör så här

Vispa smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget och vispa tills blandningen är jämn. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken. Smula ner makronerna i smeten. Tillsätt sist hallonen. Fördela smeten i muffinsformar.

2

Grädda i 20-25 minuter i 180 grader. Låt svalna.

3

Vispa tårtmoussen med mjölken, cirka 2 minuter med elvisp så den blir tjock och fluffig.

4

Vispa grädden.

5

Lägg grädden i en spritspåse med stor stjärntyll. Fördela grädden jämnt genom att lägga påsen på bordet och trycka den platt så hela innersidan är täckt av grädde. Öppna därefter påsen och ha i jordgubbsmousse i mitten. Spritsa ut den tvåfärgade frostingen på de avsvalnade muffinsen. Dekorera med pärla eller hjärta.


Det går även bra att endast dekorera med tårtmousse om man vill spara tid!