COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Makroner med citronganache

Recept på makroner med sötsyrlig citronfyllning. Den solgula färgen gör detta till den perfekta påsk-kakan.   Tips och tricks Makroner kan med fördel stå ett dygn innan de serveras. Då smälter makronen och fyllningen ihop lite och smakerna framträder mer.

12 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Makroner med citronganache

Citronganache:

150 g hackad vit choklad
1 dl vispgrädde
2 tsk Dr. Oetker Citronarom
Efter behov Dr. Oetker gelfärger gul

Makroner:

65 g mandelmjöl
90 g florsocker
50 g äggvitor
25 g strösocker
Efter behov Dr. Oetker gelfärger gul

Förberedelse

Förberedelse

1

Citronganache

Värm choklad, grädde, citronarom och gul hushållsfärg i en kastrull på så låg värme som möjligt. Rör försiktigt till konsistensen är krämig och sammanhängande. Häll ganachen i en spritspåse eller fryspåse och lägg den att svalna i några timmar tills den har satt sig och är lite kallare än rumstemperatur.

2

Makroner

Blanda mandelmjöl och florsocker i en skål. Vispa äggvitor vid låg hastighet tills smeten blir toppig. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa smeten till en maräng. Vänd försiktigt ner hälften av mandelmjölet i marängen, sedan resterande. Blanda slutligen ned hushållsfärg. Makronsmeten skall vara lagom rinnig. Om smeten är för tunn eller tjock, tillsätt en nypa florsocker respektive äggvita. Spritsa 24 makroner på en bakplåtspappersklädd plåt, gör de så lika som möjligt. Låt makronerna vila i 30-60 minuter så de får en tunn blank skorpa på ovansidan.

3

Sätt ugnen på 160˚ C över-och undervärme. Grädda makronerna mitt i ugnen i 10-11 minuter tills de är en aning gyllene på ovansidan. Låt sedan makronerna svalna helt på plåten.

4

Sätt samman makronerna två och två med ganache emellan och förvara i kylskåp i en lufttät burk fram till servering.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten