COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Makroner

20-30 st

20 - 30 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Makroner

Kaksmet:

100 g Dr. Oetker Mandel skalad hackad
3 ½ dl florsocker
3 st äggvitor (rumstempererade) (rumstempererade)
½ dl socker
ca 2 msk kakao (alt. valfri hushållsfärg) (alt. valfri hushållsfärg)

Smörkräm:

100 g smör
2 ½ dl florsocker
4 msk vispgrädde
½ tsk Dr. Oetker Vaniljarom (alt. romarom) (alt. romarom)

Chokladkräm:

1 dl vispgrädde
100 g mörk chokad (hackad) (hackad)

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

Kör mandel och florsocker i en matberedare till en jämn smet.Vispa äggvitan luftig. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till en styv massa.

2

Vänd försiktigt ned mandelsockret i äggviteskummet. Blanda samman allt. Lägg massan i en spritspåse med ca 10 mm slät tyll. Spritsa ut små runda kakor på bakplåtsklätt papper. Låt makronerna stå på plåten minst 20 min innan de gräddas. Grädda i 160 grader ca 15 minuter.

3

Låt kakorna stå några min. innan de lossas från bakplåtspappret. Para ihop kakorna efter storlek och låt dem svalna.

Smörkräm: Vispa samman smör, florsocker och grädde till en luftig kräm. Smaksätt med vanilj eller romarom. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut den på hälften av makronerna. Lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.

Chokladkräm: Koka upp grädden och häll den på chokladen. Rör samman och låt svalna helt, gärna i kyl över natt. Vispa upp krämen och lägg den i en spritspåse. Spritsa ut krämen på hälften av makronerna och lägg samman dem två och två. Förvara i stängd burk i kylskåp.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten