Flag

Mandel och Apelsinkaka

1 springform
Enkelt
60 minuter
1 springform
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Kaksmet
300 gmandelmassa
3 stägg
cirka 1 mskapelsinsaft (från en apelsin)
En nypaapelsinskal (finrivet, från en apelsin)
2 mskvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Topping
3 dlmatlagningsyoghurt (helst turkisk 10%)
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
100 gMandelspån rostade
Efter behovflorsocker
1 stapelsiner (skivad)

Visa produkter

Picture - Mandelspån rostade
1

Värm ugnen till 175 grader, smöra och ströa en form. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och apelsin poröst.

2

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i form och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.

3

Rör ihop yoghurt och vanilj, bred generöst över kakan. Lägg på mandelspån och pudra över florsocker. Dekorera med apelsin eller annan frukt.