COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandel och Apelsinkaka

1 springform

1 springform

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandel och Apelsinkaka

Kaksmet:

300 g mandelmassa
3 st ägg
omkring 1 msk apelsinsaft (från en apelsin)
En nypa apelsinskal (finrivet, från en apelsin)
2 msk vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Topping:

3 dl matlagningsyoghurt (helst turkisk 10%)
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
100 g Mandelspån rostade
Efter behov florsocker
1 st apelsiner (skivad)

preparation

Förberedelse

1

Värm ugnen till 175 grader, smöra och ströa en form. Riv mandelmassan grovt. Vispa mandelmassa, ägg och apelsin poröst.

2

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i form och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna.

3

Rör ihop yoghurt och vanilj, bred generöst över kakan. Lägg på mandelspån och pudra över florsocker. Dekorera med apelsin eller annan frukt.