COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mandelcitrontårta med vit chokladkräm

Recept på fantastiskt god tårta som får festligt utseende med sina silverpärlor på toppen.

1 tårta

Lite träning krävs 70 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelcitrontårta med vit chokladkräm

Botten:

300 g rårörsocker ljus ljus
6 st ägg
270 g vetemjöl
½ tsk Dr. Oetker Bikarbonat
1 ½ tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
150 g finmald mandel
2 st citroner saft och skal saft och skal
150 g smör smält smält
6 msk mjölk

Fyllning och dekoration:

200 g vit choklad
250 g mjukt smör
1 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
300 g florsocker
1 ½ dl vispgrädde rumstempererad rumstempererad
300 g lemon curd
1 st citroner liten, saft och skal liten, saft och skal
Efter behov Silverpärlor

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ner mandel. Vispa på låg hastighet och tillsätt smör, mjölk, citronskal och saft. Häll smeten i en smord springform och grädda 30-40 minuter. Kakan är färdig när den är gyllene på toppen och mitten inte ger efter för ett lätt tryck. Låt kakan svalna helt på galler.

2

Vit chokladkräm

Grovhacka choklad och smält över vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa smör, vaniljpasta och florsocker till en jämn smet. Tillsätt grädden och vispa på full effekt i 1 minut. Vänd ner chokladen och vispa först på låg hastighet tills den är jämnt fördelad. Öka till full effekt 1-2 minuter tills fyllningen är lätt och luftig.

3

Citronkräm

Rör samman lemon curd med citronskal och saft.

4

Montering

Dela kakan i tre bottnar. Bred citronkräm över de två nedersta bottnarna och fördela sedan 1/3 av chokladkrämen ovanpå. Lägg bottnarna på varandra och täck hela tårtan med resterande chokladkräm. Dekorera med silverpärlor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten