COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mandelformar med jordgubbsmousse

8 st

8 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelformar med jordgubbsmousse

Deg:

3 dl vetemjöl
50 g finmald mandel (1 påse)
1 dl florsocker
100 g smör
1 st ägg

Fyllning:

75 g hackad vit choklad
ca 3 dl jordgubbar
1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubbssmak
2 dl mjölk

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Blanda vetemjöl, mandel och florsocker i en skål. Smula ner smöret och tillsätt ägget. Blanda samman till en deg. Låt degen vila i kylen ca 20 minuter.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 8 lika delar och tryck ut i muffinsformar eller smorda bakelseformar.

3

Grädda i 18-20 minuter tills de är gyllenbruna. Fördela den hackade chokladen i de ännu varma formarna. Bred ut chokladen så hela innersidan täcks.

4

Låt formarna svalna helt.

5

Skär jordgubbarna i små bitar och täck formarna med dem. Spara några fina jordgubbar till dekoration. Blanda tårtmousse och mjölk. Använd elvisp och vispa tills moussen är tjock och fluffig. Spritsa eller skeda ner moussen i formarna. Dekorera med jordgubbar.

6

Tips: Har man inte finmald mandel kan man köra skållad mandel i mixer eller matberedare.