COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelhjärta

Baka en kaka till någon du tycker om! I detta recept hittar du en saftig mjuk kaka, som toppas med ljuvlig glasyr.

omkring 12 - 15 bitar

Lyckas lätt 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelhjärta

Ingredienser:

400 g mandelmassa
omkring 2 - 4 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
2 msk vetemjöl
1,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
4 st ägg

Glasyr:

100 g choklad av god kvalitet
1 msk vispgrädde
1 Förp. rosa marsipan
omkring 2 - 4 msk Dr. Oetker Dekorationshjärtan

preparation

Förberedelse

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en hjärtform, 1,5 l. Riv mandelmassan på rivjärn. Tillsätt bittermandelarom och äggen ett i taget. Rör tills smeten är porös. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt detta sist. Häll smeten i formen och grädda ca 35 minuter. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Blanda ned grädde i chokladen. Skeda eller spritsa ut chokladen över kakan. Kavla ut marsipanen tunt, det går enklast mellan plastfolie. Tryck ut hjärtan med kniv eller använd pepparkaksformar. Dekorera kakan med marsipanhjärtan och dekorationshjärtan.