COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelkaka med moussefyllning

Recept på en mjuk och god kaka med sin överraskande fyllning utav vaniljmousse och knäckiga mandeltäcke som topping.

1 springform

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelkaka med moussefyllning

Botten:

100 g smör
1,25 dl strösocker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st ägg
1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
3 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,5 dl mjölk

Mandeltäcke:

50 g smör
1 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk mjölk
2 påsar Dr. Oetker Mandel skalad hackad (100 g)

Moussefyllning:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.

2

Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter. Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.

3

Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40-45 minuter i 160 grader.

4

Låt kakan svalna.

5

Vispa samman moussen med mjölk, ca 2 minuter med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse mellan.

6

Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten