Flag

Mandelkaka med moussefyllning

1 springform
Mellan
80 minuter
Recept på en mjuk och god kaka med sin överraskande fyllning utav vaniljmousse och knäckiga mandeltäcke som topping.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
100 gsmör
1,25 dlströsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stägg
1 krmDr. Oetker Bittermandelarom
3 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
0,5 dlmjölk
Mandeltäcke
50 gsmör
1 dlsocker
1 mskDr. Oetker Vaniljsocker
2 mskmjölk
2 påsarDr. Oetker Mandel skalad hackad (100 g)
Moussefyllning
1 påseDr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dlmjölk
1 dlvispgrädde

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Bittermandelarom
Picture - Dr. Oetker Mandel skalad hackad  (100 g)
Picture - Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
1

Gör så här

Smält smöret till mandelsmeten. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjölk och mandel. Rör samman och låt svalna.

2

Rör smör, socker och vaniljsocker mjukt till kakbotten. Tillsätt ägget och vispa ca två minuter. Rör ihop mjöl med bakpulver och tillsätt det tillsammans med bittermandelarom och mjölk.

3

Häll smeten i smord springform, ca 24 cm i diameter. Fördela den avsvalnade mandelsmeten på botten och grädda kakan i 40-45 minuter i 160 grader.

4

Låt kakan svalna.

5

Vispa samman moussen med mjölk, ca 2 minuter med elvisp. Vispa grädden och vänd ned den i moussen. Dela kakan i två delar och lägg mousse mellan.

6

Låt kakan stå i kylskåp tills moussen är helt fast.