COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelmånar

Recept på god liten småkaka med smak av citron. Går bra att ha i frysen och plocka fram när du får oväntat besök.

omkring 50 - 60 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelmånar

Ingredienser:

300 g mjukt smör
1,75 dl florsocker
7 dl vetemjöl
0,25 tsk Dr. Oetker Bakpulver
2 påsar Dr. Oetker Mandel skalad hackad (100 g)
1 krm Dr. Oetker Bittermandelarom
1 st citronskal (rivet skal från en väl tvättad citron)

Dekoration:

omkring 2 - 8 msk florsocker efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa smör och florsocker till en krämig massa. Använd elvisp och vispa ca 5 minuter. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver, citronskal, hackad mandel och bittermandelarom. Blanda till en jämn deg som håller ihop.

2

Låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader varmluft).

3

Dela degen i små bitar och forma varje del till en måne, ungefär så tjocka som ett lillfinger. Lägg kakorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

4

Grädda i 10-12 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt svalna på galler och dekorera med florsocker.

5

Förvaras i burk med tättslutande lock.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten