COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mandelmusslor med söt pärla

Recept på en riktig klassiker-mandelsmussla, som får varsin dekorationspärla I sin mitt.

18 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mandelmusslor med söt pärla

Mördeg:

1,25 dl vetemjöl
50 g Dr. Oetker Mandel skållad
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,75 dl strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
80 g smör
2 st ägg

Dekoration:

1,5 dl florsocker
omkring 3 msk citronsaft
omkring 1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg blå
omkring 1 - 3 droppar Dr. Oetker Hushållsfärg röd
omkring 2 msk Dekorationspärlor
36 st musselformar eller madeleineformar. Har man inte 36 formar rengör man de formar man har mellan varje gräddning och gräddar i flera omgångar.
omkring 2 - 4 msk mjukt smör till pensling

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Smörj formarna med smör. Sätt ugnen på 180 grader.

2

Mixa mandeln i matberedare eller mal den i mandelkvarn. Blanda mjöl, mandel, bakpulver, socker och vaniljsocker. Tillsätt smör och ägg och blanda ordentligt med elvisp i ca 2 minuter.

3

Fördela ca 1 tsk smet i vardera form och bred ut smeten jämnt. Grädda i mitten av ugnen ca 9 minuter. Vänd upp kakorna på galler och låt dem svalna.

4

Blanda florsocker och citronsaft till en slät smet. Färga 1/4 med ett par droppar blå hushållsfärg och en fjärdedel med röd färg. Täck hälften av kakorna med vit glasyr och lägg en pärla på varje. Lägg på övriga kakor som ett lock så att en mussla bildas.

5

Dekorera ovansidan av musslorna med blå, rosa eller vit glasyr.