COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Maränger I pastell

Recept på härligt pastellfärgade maränger doppade i strössel. Goda att äta som de är eller som tillbehör till glass.

Ca 50 styck

Lite träning krävs 120 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Maränger I pastell

4 st äggvitor
2 ½ dl strösocker
En nypa salt
1 tsk citronsaft
Efter behov Dr. Oetker gelfärg blå , gul och röd, eller valfria kulörter
200 g vit choklad
ca 5 - 7 msk Summer 4-mix eller annan valfri strössel

Förberedelse

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna och saltet styvt i en ren och torr bunke. Tillsätt gradvis socker och citronsaft. Dela äggsmeten i olika delar och färga med gelfärg. Börja med någon enstaka droppe färg och blanda då det inte behövs mycket färg för att skapa pastelltoner. Spritsa maränger med lite mellanrum emellan på en bakplåtspappersklädd plåt.

2

Grädda plåten i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Marängerna är färdiggräddade då de släpper lätt från pappret. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills den kallnat. Lossa marängerna från pappret. Smält vit choklad i micron eller gör ett vattenbad. Häll ut strössel i skålar. Doppa botten av marängerna i vit choklad och sedan i strössel. Låt stelna.

3

Förvara de färdiga marängerna i en lufttät burk med lock.