Marängtårta med hallon

Recept på en ljuvlig sommardröm. Marängbottnar som varvas med hallonkräm och toppas utav färska hallon. Som att ta en tugga utav svensk sommar!

10 - 12 portioner

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marängtårta med hallon

Marängbottnar:

3 st ägg M/L
180 g socker
1 msk citronsaft

Hallonkräm:

2,5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche 38%
6 msk florsocker
cirka 1 - 3 msk hallonsaft koncentrerad

Dekoration:

cirka 500 g frysta hallon färska
Efter behov florsocker

preparation

Förberedelse

1

Marängbottnar

Blanda äggvitor, socker och pressad citron i en värmetålig skål eller bunke. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten. Värm marängsmeten över vattenbad och rör om tills sockret löst sig. Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.

2

Vispa marängmassan i 5-7 minuter tills den är blank och har svalnat. Fördela marängmassan i 3 lika stora rundlar (ca 20 cm i diameter) på plåtarna. Sätt plåtarna i ugnen och sänk direkt värmen till 90 grader. Grädda bottnarna i 1,5 timme och stäng av ugnen. Låt bottnarna svalna i ugnen innan de försiktigt avlägsnas från bakplåtspappret.

3

Hallonkräm

Vispa grädde, creme fraiche, florsocker och koncentrerad hallonsaft efter smak till en luftig kräm.

4

Lägg den nedersta marängbotten på det fat den ska serveras på. Det kan vara svårt att flytta på marängtårtan när den är färdig. Fördela 1/3 av hallonkrämen på den första marängbotten och lägg därefter ett lager hallon över. Lägg nästa marängbotten ovanpå och fördela ännu en 1/3 av krämen. Därpå läggs ytterligare ett lager hallon. Lägg den sista botten överst och fördela den sista 1/3 av krämen på toppen. Dekorera toppen av tårtan med de sista hallonen.

5

Pudra ev tårtan med lite florsocker strax innan servering. Om bären är lite stötta och fuktiga så uteslut florsockret då det annars bara smälter. Servera tårtan direkt eller låt den stå högst en timma i kylskåp. Står den längre blir marängbottnarna mjuka.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: