Marmorerade hjärtkakor

De här hjärtformade kakorna är lätta att baka och roliga att dekorera. Lägg dem i en fin burk och överraska någon på Alla hjärtans dag.

omkring 8 - 12 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marmorerade hjärtkakor

Kakor:

125 g smör osaltat
125 g strösocker
1 st äggulor
250 g vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Dekoration:

2 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White
1 Förp. Dr. Oetker gelfärger röd
Efter behov florsocker till kavling
omkring 1 msk honung

preparation

Förberedelse

1

Kakor

Lägg bakpapper på tre plåtar.
Vispa samman smör och strösocker i en skål till en krämig massa. Vispa ner äggulan.
 
Sikta ned mjöl och bakpulver och blanda försiktigt samman till en massa som påminner om smuldeg. Använd händerna och arbeta samman massan till en slät deg. Ta ut degen på ett lätt mjölkat underlag och knåda tills degen är mjuk och följsam.  
 
Kavla ut degen till max ½ cm tjocklek. Använd ett hjärtformat kakmått för att ta ut kakorna. Lägg över hjärtkakorna på plåtarna. Nagga dem lite lätt med en gaffel och ställ kallt i 30 minuter.
 
Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de är något gyllene i kanterna. Låt kakorna svalna 10 minuter på plåtarna innan du lyfter över de på ett galler där de fortsätter att svalna helt.

2

Dekoration

Pudra arbetsytan lätt med florsocker innan du börjar knåda fondanten. Tillsätt några droppar gelfärg i fondanten och knåda lätt så du får en marmorerad effekt. Du behöver bara knåda in färgen ytterst lite, ju mer du knådar desto mindre marmoreffekt får du.   



Kavla ut fondanten på ett florsockerpudrat underlag. Använd samma hjärtformade kakmått som till kakorna för att stansa ut matchande fondanthjärtan.

3

Pensla ovansidan av kakorna med lite honung och lägg på fondanthjärtan som topping. Jämna försiktigt till ytan. Låt stå i ca 30 minuter så att fondanten har hunnit sätta sig, innan de är klara att serveras.

4

Tips

Dekorera gärna kakorna med lite strössel. Pensla lite honung som klister för strösslet.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: