COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Marockansk Apelsinmandelkaka

ca 12 st

omkring 12 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marockansk Apelsinmandelkaka

Ingredienser:

4 st apelsiner
175 g smör
200 g finmald mandel
3 st ägg
270 g socker
180 g vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
En nypa salt

Dekoration:

Efter behov kanel
1 påse Mandelspån (50 gram)

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Sätt ugnen på 175° C varmluft. Smält smöret i en gryta, och sätt grytan till sidan. Riv apelsinskalen fint. Undgå att få med den vita delen av skalen eftersom det har en bitter smak. Pressa saften från alla apelsinerna. Vispa socker och ägg till en luftig smet. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd sedan ner den malda mandeln och därefter det smälta smöret. Tillsätt nu 1/4 dl av apelsinsaften plus det rivna skalet. Smörj och bröa en springform. Häll i smeten i formen. Grädda kakan i 40-45 minuter. Låt kakan svalna.

2

Dekoration

Häll resten av apelsinsaften över kakan, pudra ett fint tunt lager med kanel och dekorera med mandelspån.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten