Viktig information: 

Dr. Oetker återkallar produkterna "Choco Roses and Leaves" och  "Pink roses and leaves"

Läs mer

Marshmallows med strössel

Recept på små söta marshmallowsklubbor. Slå in dem i cellofan och ge bort dem i present.

cirka 30 styck

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marshmallows med strössel

Ingredienser:

5 st Gelatinblad
250 g strösocker
0,75 dl vatten
110 g Dr. Oetker flytande glykos
140 g äggvitor
15 g socker
0,5 tsk Vaniljpasta Taylor & Colledge
150 - 200 g florsocker
200 g mörk chokad
cirka 4 - 6 msk Nonpareille eller annan dekorationsströssel från Dr. Oetker + ca 30 st glasspinnar som du köper i hobbyaffärer

preparation

Förberedelse

1

Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt vatten i 30 min. Häll 250 g socker, glykos och vatten i en liten kastrull och koka långsamt upp under omrörnig. Koka sockerblandningen på svag värme tills sockret är upplöst. Öka därefter värmen och koka tills blandingen når 117 grader. Samtidigt som blandningen kokar, vispa snabbt och lätt samman 15 g socker och äggvitorna.

2

Ta kastrullen av värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör snabbt ner dessa i den varma sockerblandningen.

3

VIKTIGT: Häll direkt den varma sockerblandningen i en tunn stråle direkt ned i äggvitorna, samtidigt som du fortsätter att vispa. Sätt elvispen på högsta effekt, och vispa skummet länge- tills den liknar tuggummi i konsistensen. Tillsätt vaniljpasta i skummet, och blanda väl. Tillsätt gärna Dr. Oetker hushållsfärg efter önskemål om du vill ha färgad marshmallows.

4

Häll därefter skummet i en engångsspritspåse med en stor, rund 18 mm tyll. Häll lite florsocker på en flat tallrik. Spritsa ut skummet i långa "korvar". Rulla korvarna försiktigt i florsockret och låt dem "torka" i rumstemperatur i minst 2 timmar. Klipp dem därefter i passande bitar med en ren sax. Vänd dem ytterligare i florsocker, så alla sidor är täckta.

5

Smält chokladen i vattenbad eller micro. Stick en glasspinne i varje marshmallow. Doppa marshmallowsen i den smälta chokladen och strö över lite dekorationsströssel innan chokladen hinner stelna. Förvara klubborna i en lufttät burk.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: