Flag

Marsipan med kaffekaramell

cirka 16 styck
Mellan
60 minuter
Recept på hemgjort godis som döljer en ljuvlig överraskning inuti.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Ingredienser
0,5 dlkaffe
0,5 dlsocker
100 gblockchoklad , mörk, i bitar
200 ggrön marsipan eller rosa marsipan
0,25 dlkahlua , whisy eller cognac
100 gblockchoklad , ljus, i bitar
1 påseMandelspån rostade

Visa produkter

Picture - Mandelspån rostade
1

Gör så här

Koka upp kaffe och socker i en kastrull och stormkoka 3-4 min.

2

Låt svalna en stund och låt den mörka blockchokladen smälta ned i den varma sirapen.

3

Ställ in kaffekaramellen i kylskåpet tills den stelnat helt.

4

Blanda marsipanen med kahlua/whisky/cognac och dela den i 16 lika stora kulor.

5

Gör en fördjupning i var och en av kulorna och fyll dem med kaffekaramell.

6

Forma marsipanen runt fyllningen och rulla runda kulor. Lägg den ljusa blockchokladen i en skål och smält över vattenbad eller i mikro.

7

Lägg marsipankulorna, en i taget, på en gaffel och doppa dem i chokladen.

8

Låt glasyren droppa av över skålen och rulla kulorna i rostade mandelspån.