COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Marsipan med kaffekaramell

Recept på hemgjort godis som döljer en ljuvlig överraskning inuti.

omkring 16 styck

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marsipan med kaffekaramell

Ingredienser:

0,5 dl kaffe
0,5 dl socker
100 g blockchoklad , mörk, i bitar
200 g grön marsipan eller rosa marsipan
0,25 dl kahlua , whisy eller cognac
100 g blockchoklad , ljus, i bitar
1 påse Mandelspån rostade

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Koka upp kaffe och socker i en kastrull och stormkoka 3-4 min.

2

Låt svalna en stund och låt den mörka blockchokladen smälta ned i den varma sirapen.

3

Ställ in kaffekaramellen i kylskåpet tills den stelnat helt.

4

Blanda marsipanen med kahlua/whisky/cognac och dela den i 16 lika stora kulor.

5

Gör en fördjupning i var och en av kulorna och fyll dem med kaffekaramell.

6

Forma marsipanen runt fyllningen och rulla runda kulor. Lägg den ljusa blockchokladen i en skål och smält över vattenbad eller i mikro.

7

Lägg marsipankulorna, en i taget, på en gaffel och doppa dem i chokladen.

8

Låt glasyren droppa av över skålen och rulla kulorna i rostade mandelspån.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten