COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Marsipan och hallondröm

10 bakelser

10 bakelser

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marsipan och hallondröm

300 g färskost typ Philadelphia typ Philadelphia
2 dl florsocker
1 st citroner rivet skal och saft rivet skal och saft
2 dl frysta hallon - färska eller frysta - färska eller frysta

Garnering:

400 g marsipan
1 msk potatismjöl - till att kavla med - till att kavla med
0,20 Förp. Snabbgelatinmix
2 dl hallonsaft - blandad - blandad

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här

"Genväg" köp färdigt eller baka muffins på sockerkaka med citronsmak. Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon.

2

Dela varje muffins på mitten. Lägg en klick hallonfärskost på bottnarna, lägg på locket och fördela resten på kanterna runt om (för att marsipanen skall fästa). Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö lite på bänken. Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock. Skär remsor ca:5 x 15cm och fäst dem runt bakelserna.

3

Vispa försiktigt ner snabbgelatinmixen i saften, ta bort ev luftbubblor på ytan och låt stelna något. Toppa med hallon och pensla på hallongelén.

4

Tips: Bakelserna går utmärkt att förbereda dagen innan. Men marsipan och hallon skall läggas på strax innan. Tips: Badda lite vatten på marsipan-skarven för att den inte ska gå upp.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten

Top 10 Recept Senaste recept
1.
1.