COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Marsipan och hallondröm

10 bakelser

10 bakelser

Lite träning krävs 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Marsipan och hallondröm

Ingredienser:

300 g färskost typ Philadelphia
2 dl florsocker
1 st citroner rivet skal och saft
2 dl frysta hallon - färska eller frysta

Garnering:

400 g marsipan
1 msk potatismjöl - till att kavla med
0,2 Förp. Snabbgelatinmix
2 dl hallonsaft - blandad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

"Genväg" köp färdigt eller baka muffins på sockerkaka med citronsmak. Vispa färskost, florsocker och citronskal kraftigt. Blanda i citronsaft och 2 dl hallon.

2

Dela varje muffins på mitten. Lägg en klick hallonfärskost på bottnarna, lägg på locket och fördela resten på kanterna runt om (för att marsipanen skall fästa). Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö lite på bänken. Kavla ut marsipanen ca 2 mm tjock. Skär remsor ca:5 x 15cm och fäst dem runt bakelserna.

3

Vispa försiktigt ner snabbgelatinmixen i saften, ta bort ev luftbubblor på ytan och låt stelna något. Toppa med hallon och pensla på hallongelén.

4

Tips: Bakelserna går utmärkt att förbereda dagen innan. Men marsipan och hallon skall läggas på strax innan. Tips: Badda lite vatten på marsipan-skarven för att den inte ska gå upp.