COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Midvinternattsdröm

Recept på underbar tårta med 2 sorters fyllning som varvas mellan de saftiga tårtbottnarna och toppas med sockermassa och dekoratiosnpärlor.

Ca 14 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Midvinternattsdröm

Tårtbotten:

4 st ägg
1 ½ dl socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Indränkning:

½ dl mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning 1:

1 dl vispgrädde
250 g färskost (Philadelphia eller Kesella Gourmet)
1 dl färska eller frysta blåbär mosade, eller svarta vinbär mosade
2 tsk Gelatinpulver
2 msk vatten

Fyllning 2:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Dekoration:

2 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White (500 g)
ca 2 - 4 msk Silver 4-mix , efter behov
2 - 4 msk Silverpärlor , efter behov
1 st Dr. Oetker Glitterglasyr , efter behov

Förberedelse

Förberedelse

1

Gör så här:

Vispa ägg socker vitt och poröst. Tillsätt citronarom. Blanda mjöl med bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten utan att vispa mer. Häll smeten i långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Stjälp upp kakan. Fukta bakplåtspappret med kallt vatten och dra av det. Skär kakan i fyra lika stora rektangulära delar.

2

Vispa grädden till båda fyllningarna. Blanda mjölk med vaniljsocker och droppa över kakan.

3

Blanda gelatinpulver med vatten. Smält gelatinpulvret, antingen i mikro ca 10 sekunder eller över vattenbad. Blanda färskost och mosade bär. Rör ned det smälta gelatinpulvret och hälften av den vispade grädden.

4

Vispa samman tårtmousse med mjölken, använd helst elvisp. Vänd ned resten av den vispade grädden.

5

Bred blåbärsfyllning på en botten, vaniljfyllning på nästa lager och blåbärsfyllning på det sista lagret. Lägg på den fjärde tårtbottenbiten och täck kakan med resten av vaniljfyllningen.

6

Kavla ut sockermassan till en tunn platta. Täck kakan med plattan och skär av överblivna kanter. Dekorera med glittergelé, silverkulor och silvermixströssel. Spritsa eventuellt kanterna med vispad grädde och pudra florsocker över kakan.