Midvinternattsdröm

Recept på underbar tårta med 2 sorters fyllning som varvas mellan de saftiga tårtbottnarna och toppas med sockermassa och dekoratiosnpärlor.

omkring 14 bitar

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Midvinternattsdröm

Tårtbotten:

4 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk Dr. Oetker Citronarom
2 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver

Indränkning:

0,5 dl mjölk
1 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker

Fyllning 1:

1 dl vispgrädde
250 g färskost (Philadelphia eller Kesella Gourmet)
1 dl färska eller frysta blåbär mosade, eller svarta vinbär mosade
2 tsk Gelatinpulver
2 msk vatten

Fyllning 2:

1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vaniljsmak
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde

Dekoration:

2 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White (500 g)
omkring 2 - 4 msk Silver 4-mix , efter behov
2 - 4 msk Silverpärlor , efter behov
1 st Dr. Oetker Glitterglasyr , efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Vispa ägg socker vitt och poröst. Tillsätt citronarom. Blanda mjöl med bakpulver och vänd försiktigt ned det i smeten utan att vispa mer. Häll smeten i långpanna (30 x 40 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader ca 12-15 minuter. Stjälp upp kakan. Fukta bakplåtspappret med kallt vatten och dra av det. Skär kakan i fyra lika stora rektangulära delar.

2

Vispa grädden till båda fyllningarna. Blanda mjölk med vaniljsocker och droppa över kakan.

3

Blanda gelatinpulver med vatten. Smält gelatinpulvret, antingen i mikro ca 10 sekunder eller över vattenbad. Blanda färskost och mosade bär. Rör ned det smälta gelatinpulvret och hälften av den vispade grädden.

4

Vispa samman tårtmousse med mjölken, använd helst elvisp. Vänd ned resten av den vispade grädden.

5

Bred blåbärsfyllning på en botten, vaniljfyllning på nästa lager och blåbärsfyllning på det sista lagret. Lägg på den fjärde tårtbottenbiten och täck kakan med resten av vaniljfyllningen.

6

Kavla ut sockermassan till en tunn platta. Täck kakan med plattan och skär av överblivna kanter. Dekorera med glittergelé, silverkulor och silvermixströssel. Spritsa eventuellt kanterna med vispad grädde och pudra florsocker över kakan.

Samtycke till spårning

Vi skulle bli glada om du gav ditt samtycke till att vi och våra partners använder cookies och liknande teknologier för att förstå hur du använder vår webbplats. Detta låter oss bättre förstå ditt användarbeteende och anpassa webbplatsen efter dina behov. Dessutom skulle vi och våra partners vilja använda datan till personliga erbjudanden på deras plattformar. Om du medger till detta, vänligen klicka på “Samtycker”. För mer detaljer, se vår integritetspolicy. Du kan närsomhelst ändra dig.

Nödvändiga funktioner

Vi behöver dessa cookies och liknande teknologier för att möjliggöra den grundläggande funktionaliteten på vår webbplats. Detta innefattar, t.ex. lagring av dessa inställningar. Detta är absolut nödvändigt och kan inte slås av.

Alltid aktiva
Analysering och personalisering

Dessutom, skulle vi vilja lära oss mer om hur du använder vår webbplats för att kunna optimera den utefter dina och andra användares behov. För detta ändamål använder vi cookies och liknande teknologier som kartlägger användarbeteenden och därigenom hjälper oss att skräddarsy din upplevelse.

Aktivera

Inaktivera

(Re-)Marketing / datadelning med tredjepart

För att säkerställa att vi kan skräddarsy våra kampanjer efter dina behov, samlar vi uppgifter om hur du kom till vår webbplats och hur du interagerar med våra annonser. Det hjälper oss inte bara att skapa annonser utan också mer relevant innehåll för dig. Våra marknadsföringspartners använder också denna information för sina egna syften, t. ex. för att personalisera ditt konto eller profil på deras plattform.

Aktivera

Inaktivera

Din webbläsare stöds inte längre

Den webbläsare som du använder är gammal och fungerar inte med vår webbplats och du kan därför stöta på fel. För att undvika detta ber vi dig att byta till någon av följande webbläsare i stället: