COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mintcupcakes

Recept på chokladmuffins där frostingen är underbart ljusgrön och smakar ljuvligt av mint.

12 styck

Lite träning krävs 80 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mintcupcakes

Smet:

3 st ägg
En nypa salt
2 dl socker
175 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm Dr. Oetker Bikarbonat
0,5 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1,25 dl mjölk
50 g hackad mörk choklad

Garnering:

4 dl florsocker
80 g mjukt smör
1 tsk Dr. Oetker Pepparmintsarom
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
1,5 msk mjölk
omkring 3 - 5 msk Dekorationspärlor , efter behov

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Dela äggen i vitor och gulor. Blanda äggvitorna med salt och vispa dem fasta. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning till konsistensen är som maräng.

2

I en annan skål vispas äggulor och smör vitt och poröst. Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver och rör ned det i äggulemassan tillsammans med mjölken. Vänd till sist ned marängsmeten och hackad choklad. Vispa inte utan rör bara samman smeten försiktigt. Fördela smeten i muffinsformar.

3

Grädda i ca 25 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Frosting

Blanda florsocker, smör, pepparmintsarom, hushållsfärg och mjölk i en skål. Vispa blandningen med elvisp i ca 5 minuter på full hastighet så frostingen blir luftig. Bred frostingen på de avsvalnade muffinsen och dekorera med pärlor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten