Flag

Mjuk pepparkaka med tosca

1 längd
Enkelt
50 minuter
Recept på sockerfri och saftig pepparkaka, toppad med knaprig tosca, som passar perfekt på julbordet eller till adventsfikat.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Mjuk pepparkaka
70 ghackade dadlar (färska och urkärnade)
25 gsmör
2 stägg
2 dlmandelmjöl
0,5 dlkokosmjöl
0,5 dlvatten
2 mskvispgrädde
1 mskflytande honung (går att utesluta)
2 tskpepparkakskryddor
1 tskDr. Oetker Bakpulver
Tosca
20 gsmör
1 dlMandelspån
0,5 dlDr. Oetker Valnötskärnor
0,5 dlDr. Oetker Mandel skållad
2 mskflytande honung
1 mskvispgrädde

Visa produkter

Picture - Mandelspån
Picture - Dr. Oetker Valnötskärnor
Picture - Dr. Oetker Mandel skållad
1

Mjuk pepparkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Lägg ägg och dadlar i en skål och mixa samman med en stavmixer. Rör ihop alla torra ingredienser och rör ner detta tillsammans med smör, vatten och grädde bland äggvispet. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

2

Tosca

Medan pepparkakans gräddas görs toscan. Smält smör i en kastrull. Tillsätt honung och grädde. Rör ner mandel och valnötter. Låt gärna stå på plattan under ett par minuter. Fördela över pepparkakan. Grädda ytterligare 10 minuter mitt i ugnen.