COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mockabakelser

Recept på underbara bakelser med marängbotten som toppas med mockakräm.

15 styck

Avancerat 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mockabakelser

Marängsmet:

6 st äggvitor
3,5 dl strösocker

Mockakräm:

1 msk snabbkaffe
1,5 dl kokande vatten
250 g smör
1 dl florsocker
3 st äggulor

Garnering:

omkring 1 påse Mandelspån rostade
15 st Kakaorosor och blad

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Markera 45 st cirklar cirka 5 cm i diameter på bakplåtspapper. Smörj rundlarna och lägg pappret på en plåt. Blanda äggvita och socker i en bunke. Ställ den över kokande vattenbad och vispa tills marängsmeten blir fast.

2

Gör en strut av dubbelt smörpapper och klipp ett hål stort som en lillfinger. Spritsa ut marängsmeten jämnt i rundlarna.

3

Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills marängen är torr. Låt kakorna svalna på galler.

4

Blanda snabbkaffe och kokande vatten. Låt svalna. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör en stund mellan varje äggula. Häll i kaffet.

5

Lägg ihop tre maränger med mockakräm mellan. Bred ett lager kräm runt kanten och vänd bakelserna i flagad mandel. Spritsa resten av krämen på bakelserna.

6

Dekorera med kakaorosor.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten