COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Mojito Cheesecake

Recept på festlig och ljuvligt grön cheesecake med smak av lime, rom och myntablad.

1 springform

Lite träning krävs 180 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mojito Cheesecake

Botten:

100 g smält smör
150 g digestivekex
80 g rårörsocker

Mojitocreme:

2 st Gelatinblad
1 st lime , saft och rivet skal
100 g rårörsocker
200 g färskost , naturell
1 tsk Dr. Oetker Romarom
2 msk myntablad färska och finhackade
2 dl vispgrädde

Grön mojitogelé:

6 st Gelatinblad
2 dl limesaft , från 6 färska limefrukter
200 g rårörsocker
1 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
2 tsk Dr. Oetker Romarom

Dekoration:

1 st lime i tunna skivor
ca 3 - 4 tsk Dr. Oetker Hushållsfärg grön
ca 1 dl vispad grädde
Efter behov myntablad

Förberedelse

Förberedelse

1

Cheesecakebotten:

Smält smöret vid låg värme. Hacka kexen till smulor i matberedare. Rör samman smör och kexsmulor med rörsocker.Täck springformen med bakplåtspapper i botten och plastfolie längs kanterna. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till. Ställ botten i frysen medan du förbereder ostkrämen.

2

Mojitocreme:

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Värm limesaft i micro eller kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma limesaften. Låt svalna. Vispa färskost, rörsocker och romarom samman i en skål. Vispa grädde till ett lätt skum i en annan skål. Rör den lätt avsvalnade limesaften i färskosten. Vänd försiktigt ned vispgrädden och hackad mynta i ostmassan med en slickepott. Fördela cremen jämnt i 3 mindre fryspåsar. Klipp spetsen av den första fryspåsen och bred ostcremen över kexbotten. Jämna till. Låt kakan frysa i ca 10-15 minuter medan du förbereder gelén.

3

Limegelé:

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Häll limejuice, rörsocker och vatten i en kastrull och koka upp tills sockret är smält. Tillsätt grön hushållsfärg och romarom och fördela saften i tre koppar. Krama ur vattnet ur de första 2 gelatinbladen och låt den smälta i den första koppen. Låt gelén svalna tills den är fingervarm. Ta ut kakan ur frysen. Häll den avkylda gelén från den första koppen över kakan, genom att försiktigt hälla en tunn stråle ner över en matsked. Ställ tillbaka kakan i frysen igen i ca 10-15 minuter. Upprepa processen med att ta växelvis kräm och gelé på kakan, och sätt den på avkylning emellan vart lager så att gelatinet stelnar. Innan varje omgång gelé värms koppen med saft i micron en liten stund så den är varm nog att smälta 2 gelatinblad. Se till så att geléns temperatur är lillfingervarm innan du häller den över lagret med mojitocreme.

4

Dekorera:

Skär tunna skivor av lime och vänd skivorna i lite grön hushållsfärg. Låt skivorna torka länge på bakplåtspapper i ugnen vid 80-90 ºC varmluft, i 1-2 timmar. Dekorera toppen av kakan med limeskivor och små toppar med vispgrädde.