Flag

Mojito Cheesecake

1 springform
Mellan
180 minuter
Recept på festlig och ljuvligt grön cheesecake med smak av lime, rom och myntablad.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Botten
100 gsmält smör
150 gdigestivekex
80 grårörsocker
Mojitocreme
2 stDr. Oetker Gelatinblad
1 stlime , saft och rivet skal
100 grårörsocker
200 gfärskost , naturell
1 tskDr. Oetker Romarom
2 mskmyntablad färska och finhackade
2 dlvispgrädde
Grön mojitogelé
6 stDr. Oetker Gelatinblad
2 dllimesaft , från 6 färska limefrukter
200 grårörsocker
2 dlvatten
1 tskDr. Oetker Hushållsfärg grön
2 tskDr. Oetker Romarom
Dekoration
1 stlime i tunna skivor
cirka 3 - 4 tskDr. Oetker Hushållsfärg grön
cirka 1 dlvispad grädde
Efter behovmyntablad

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker Gelatinblad
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön
Picture - Dr. Oetker Hushållsfärg grön
1

Cheesecakebotten

Smält smöret vid låg värme. Hacka kexen till smulor i matberedare. Rör samman smör och kexsmulor med rörsocker.Täck en springform ca 18 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och plastfolie/tårtplast längs kanterna. Fördela kexmassan jämnt i botten av formen och tryck till. Ställ botten i frysen medan du förbereder mojitocremen.

2

Mojitocreme

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Värm limesaft i micro eller kastrull, krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma limesaften. Låt svalna. Vispa färskost, rörsocker och romarom samman i en skål. Vispa grädde till ett lätt skum i en annan skål. Rör den lätt avsvalnade limesaften i färskosten. Vänd försiktigt ned vispgrädden och hackad mynta i ostmassan med en slickepott. Fördela cremen jämnt i 3 mindre fryspåsar. Klipp spetsen av den första fryspåsen och bred ostcremen över kexbotten. Jämna till. Låt kakan frysa i ca 10-15 minuter medan du förbereder gelén.

3

Limegelé

Blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 10 minuter. Häll limejuice, rörsocker och vatten i en kastrull och koka upp tills sockret är smält. Tillsätt grön hushållsfärg och romarom och fördela saften i tre koppar. Krama ur vattnet ur de första 2 gelatinbladen och låt den smälta i den första koppen. Låt gelén svalna tills den är fingervarm. Ta ut kakan ur frysen. Häll den avkylda gelén från den första koppen över kakan, genom att försiktigt hälla en tunn stråle ner över en uppochnervänd sked. Ställ tillbaka kakan i frysen igen i ca 10-15 minuter. Upprepa processen med att ta växelvis kräm och gelé på kakan, och sätt den på avkylning emellan vart lager så att gelatinet stelnar. Innan varje omgång gelé värms koppen med saft i micron en liten stund så den är varm nog att smälta 2 gelatinblad. Se till så att geléns temperatur är lillfingervarm innan du häller den över lagret med mojitocreme.

4

Dekorera

Skär tunna skivor av lime och vänd skivorna i lite grön hushållsfärg. Låt skivorna torka länge på bakplåtspapper i ugnen vid 80-90 ºC varmluft, i 1-2 timmar. Dekorera toppen av kakan med limeskivor och små toppar med vispgrädde.