COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Monster mash Brownie

Recept på seg och smarrig chokladkaka som glaseras med färgglad dekoration. Passar lika bra till Halloween som kalaset eller vuxen-festen.

1 långpanna 20*30 cm

Lyckas lätt 60 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Monster mash Brownie

Brownie:

100 g mörk chokad
250 g smör
25 g kakao
350 g strösocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 st ägg M/L
150 g vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
0,75 tsk salt

Glasyr:

4 dl florsocker
4 msk vatten
2 krm citronsaft
omkring 1 Förp. Dr. Oetker gelfärger lila , gul, grön och rosa, eller andra valfria färger.

Dekoration:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes
1 Förp. Dr. Oetker Black & Gold strösselmix

preparation

Förberedelse

1

Brownie

Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. 
Hacka chokladen grovt. Smält smöret i en kastrull och blanda ner kakaon. 
Ta kastrullen från värmen, tillsätt den hackade chokladen och rör tills det är smält.

2

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt. 
Blanda ner siktat vetemjöl, bakpulver och salt i äggsmeten. 
Tillsätt chokladsmöret. 
Fördela smeten i en liten smord långpanna (20x30 cm).

3

Grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 minuter.
Låt kakan svalna helt på ett galler medan du förbereder glasyren.

4

Glasyr och dekoration

Rör samman ingredienserna till glasyren. Dela upp glasyren i mindre skålar och färga med gelfärger i önskad nyans.

Bred på glasyren lite slarvigt så den täcker brownien. 
Dekorera med Sugar eyes och Black & Gold strössel.


Dela sen kakan i önskade portionsbitar.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten