COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Monstermaränger

Recept på goda sega maränger som kan skrämma iväg vilket spöke som helst...

omkring 12 styck

Lite träning krävs 90 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Monstermaränger

Ingredienser:

3 st äggvita
1 dl strösocker
1 krm ättiksprit
1 dl florsocker

Dekoration:

1 Förp. Dr. Oetker gelfärger lila , grön och blå
1 Förp. Dr. Oetker Sugar eyes

preparation

Förberedelse

1

Sätt ugnen på 100 °C varmluft 


Det är viktigt, att alla redskapen är rena och fri från fett, då det annars kan påverka resultatet av marängen.

2

Maränger

Vispa äggvitorna tillsammans med ättikssprit och hälften av strösockret. Vispa ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt sedan resten av sockret och öka hastigheten. Vispa ytterligare 4 minuter eller tills äggsmeten är hård.
Du ska kunna vända på bunken utan att smeten rinner ur.


3

Fördela massan i olika skålar beroende på hur många olika färger det ska färgas i.
Tillsätt ca. 1 tsk. gelfärg i varje portion smet. Vänd försiktigt runt färgen i marängsmeten, så det blir en marmorerad effekt. 
Om färgen vänds runt för mycket blir hela smeten enfärgad.

4

Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg klickar av marängsmeten på bakplåten med hjälp av två gafflar. 
Dra lite i marängmassan med gafflarna, så de blir lite ojämna. Sätt sockerögon på monstren och skapa många olika uttryck, med 1, 2 eller 3 ögon per monster. Var försiktig och nudda inte det svarta i ögonen, då feta fingrar kan få pupillerna att lossna. 

5

Grädda marängerna i ugnen i 60-75 min. Om du använder varmluft är det möjligt att göra flera plåtar på en gång, men det är viktigt att värmen i ugnen inte blir högre än 100 °C av hänsyn till sockerögonen.


Låt marängerna svalna och förvara dem lufttätt.  

6

Tips

Använd monstermaränger som pynt på Halloween-bordet eller sätt dem på din tårta för att göra den extra festlig.

Dr. Oetker produkter som används

För mer info om produkten