COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Recept: Monstertårta

Recept på en mys-ryslig monstertårta till Halloween. Dekorationen kan vara lite pysslig så om du har ont om tid förbered morotskakan dagen innan.

1 tårta

Lite träning krävs 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Monstertårta

Morotskaka:

2 ½ dl matolja
3 ½ dl socker
4 dl rivna morötter
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk Dr. Oetker Bakpulver
1 tsk Dr. Oetker Bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk malen muskot (kan uteslutas)
1 tsk kanel

Frosting: :

200 g philadelphiaost
200 g mjukt smör
3 dl florsocker
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
1 st citron (saft och rivet skal)
Efter behov Dr. Oetker gelfärg röd och gul

Dekoration:

1 Förp. Dr. Oetker Sugar Fondant White (till ögon och tänder)
1 st Dr. Oetker Dekorationsglasyr (att dekorera ögon och tänder med)
ca 1 - 2 msk Non Stop (till pupiller)
ca 7 - 10 st grillpinnar eller cakepopspinnar att fästa ögonen på

Förberedelse

Förberedelse

1

Morotskaka:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 20 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

2

Frosting:

Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet. Färga frostingen med några stänk gelfärg, vi blandade lite gult och rött. Spritsa frostingen över hela tårtan men lämna ett område fritt på kanten, detta blir monstrets mun.

3

Dekoration:

Forma ögon av vit sockermassa. Dekorera med röd dekorationsglasyr och fäst en non-stop som pupill i mitten. Fäst ögonen på pinnar. Forma tänder av vit sockermassa. Dekorera några tänder med röd dekorationsglasyr för en blodig effekt. Fäst tänderna i frostingen runt den tänkta munnen.