Flag

Monstertårta

1 tårta
Mellan
100 minuter
Recept på en mys-ryslig monstertårta till Halloween. Dekorationen kan vara lite pysslig så om du har ont om tid förbered morotskakan dagen innan.
Ingredienser
Tillagning
Picture -
Picture -
BETYGSÄTT DETTA RECEPT
Vad tyckte du om receptet?

Liknande recept

Liknande recept

Picture - Hero image

Ingredienser

Morotskaka
2,5 dlmatolja
3,5 dlsocker
4 dlrivna morötter
3 stägg
4 dlvetemjöl
1 tskDr. Oetker Bakpulver
1 tskDr. Oetker Bikarbonat
0,5 tsksalt
0,5 tskmalen muskot (kan uteslutas)
1 tskkanel
Frosting
200 gphiladelphiaost
200 gmjukt smör
3 dlflorsocker
2 tskDr. Oetker Vaniljsocker
1 stcitroner (saft och rivet skal)
Efter behovDr. Oetker gelfärger röd och gul
Dekoration
1 Förp.Dr. Oetker Sugar Fondant White (till ögon och tänder)
1 stDekorationsglasyr (att dekorera ögon och tänder med)
cirka 1 - 2 mskNon Stop (till pupiller)
cirka 7 - 10 stgrillpinnar eller cakepopspinnar att fästa ögonen på

Visa produkter

Picture - Dr. Oetker gelfärger röd  och gul
Picture - Dr. Oetker Sugar Fondant White (till ögon och tänder)
1

Morotskaka

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och blanda ner ett ägg i taget. Blanda de övriga ingredienserna och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord, bröad form (ca 20 cm) Grädda kakan i 200 grader i ca 60 minuter.

2

Frosting

Vispa alla toppingingredienserna till en luftig smet. Färga frostingen med några stänk gelfärg, vi blandade lite gult och rött. Spritsa frostingen över hela tårtan men lämna ett område fritt på kanten, detta blir monstrets mun.

3

Dekoration

Forma ögon av vit sockermassa. Dekorera med röd dekorationsglasyr och fäst en non-stop som pupill i mitten. Fäst ögonen på pinnar. Forma tänder av vit sockermassa. Dekorera några tänder med röd dekorationsglasyr för en blodig effekt. Fäst tänderna i frostingen runt den tänkta munnen.