COOKIES på DR. OETKERs webbplats

Den här webbplatsen placerar cookies på din dator för att sidan ska fungera bättre och för att hjälpa oss och våra partners att förstå hur du använder vår webbplats. En härifrån fortsatt användning av webbplatsen (genom att klicka, navigera, scrolla) eller att stänga detta cookiemeddelande tolkas som samtycke till att cookies används.

För mer information om cookies och hur man tar bort dem, var god läs vår integritetspolicy.

Mördegskakor

ca 50 st

omkring 50 styck

Lyckas lätt 100 Minuter

Ingredienser

Ingredienser

För receptet Mördegskakor

Ingredienser:

150 g mjukt smör
0,5 dl strösocker
2,75 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk Dr. Oetker Vaniljsocker
2 msk vatten , kallt

Tre olika smaksättningar:

1 tsk Dr. Oetker Citronarom
omkring 1 - 3 droppar Dr. Oetker Bittermandelarom
1 st äggvita ,pensla kakorna med uppvispad äggvita och strö över Golden Perlini innan gräddning
omkring 1 - 3 msk Golden Perlini

preparation

Förberedelse

1

Gör så här

Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och ev. smaksättning. Nyp ihop ingredienserna med fingertopparna så snabbt som möjligt. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg.Forma till två rullar som får vila en timme i kylen.Skär degen i 1⁄2- cm tjocka skivor och lägg på plåt. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

2

Tips: Du behöver inte baka alla kakorna direkt, denna typ av deg går utmäkt att frysa för senare avbakning.